Ciorba de pasare la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Ina in Multicooking, 13 Apr 2019 | 6759 vizualizari

 

Dupa cum stiti, la concursul Reteta Anului 2018 am reusit sa castig aparatul  minune al momentului - CrockPot-ul Express .
Da, acest aparat chiar face minuni pentru ca reduce cu mult timpul de pregatire a mancarurilor , nu face zgomot , pe toata perioada gatirii nu se elibereaza in bucatarie mirosuri si gateste cam orice: de la iaurt si deserturi pana la mancaruri de baza elaborate. 
De la mine are nota 11 ( este nota mea, nu ? :)))))   )  :))

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pasare de curte
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 borcan cu zarzavat pentru ciorbe ( rosii in suc de rosii, cu ardei gras si telina )
  • taitei de casa
  • bors ( eu am folosit Magic de la Delik`at )
  • leustean verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pasare la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Am pus in vasul CrockPot-ului Express pieptul de gaina portionat si  cca doi litri de apa. 

Am adaugat un praf de sare, am pus capacul pe pozitia inchis avand grija sa fie si supapa inchisa.

Am pornit aparatul pe programul Poultry ( 15 minute ), timp in care m-am ocupat de curatarea si portionarea legumelor. 

Cand programul s-a terminat am asteptat 5 minute si am deschis cu grija supapa pentru a elibera presiunea din interior. Cand tot aburul a fost eliberat am deschis capacul.

Am scos bucatile de carne si am indepartat oasele, portionand carnea in bucati mai mici.

Bucatile de carne fara os le-am reintrodus in zeama in care au fiert si am adaugat si legumele tocate impreuna cu continutul unui borcan cu zarzavat pentru ciorbe nu inainte de a portiona in bucati mai mici rosiile. 

Tot acum am completat cantitatea de apa ( inca 1-1,5 litri ) si am adaugat taiteii de casa

Am pus din nou capacul si am pornit aparatul pe program Supa. 

Dupa alte 20 minute, cand am deschis capacul ( tot cu grija, pentru a nu ma rani aburul fierbinte eliberat ) , toate ingredientele erau bine gatite iar gusturile se imbinau perfect. 

Am potrivit gustul de sare, am adaugat putin bors ( de data aceasta am folosit bors magic de la Delik`at ) si leustean verde, proaspat tocat . 

Atat de bine arata si mirosea incat de pofta n-am mai asteptat sa re raceasca suficient si m-am ars putin la limba :)) 

TIPS-URI

1

In loc de zarzavat pentru ciorbe puteti adauga suc de rosii sau chiar bulion/pasta de tomate.

2

Aveti grija sa nu depasiti limita maxima de lichid indicata pe peretele vasului de gatit.

3

Intrucat am folosit piept de gaina de curte acesta a lasat la fiert suficienta grasime si nu a fost nevoie sa mai adaug ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pasare la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

14.04.2019, 21:42

Buna trebuie sa mai fie !!! era sa scriu altceva in loc de multionel . Sa zicem , masina d eincredere

Ina 1

14.04.2019, 22:10

Cristina, am acrit-o putin cu Bors Magic de la Delik`at, dat am uitat sa scriu la ingrediente )

Gherca Daniela 1

15.04.2019, 11:59

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi cu afumatura de porc la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune